Stránka 1 z 1

BRETONSKÝ FAR (od Inky)

PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2007 8:52 am
od *pavla
já sem dám ještě jeden tajný manželův recept, je opravdu speciální a je super:
do kastrolu na plotnu ohřát:
1 litr horkého mléka a do něj dám rozpustit
150 gr másla a vše nechám trochu vychladnout, tak aby Vás nepálil prst, musí to zůstat teplé!!!
vedle do mísy dám:
250 gr hladké mouky
220 gr cukru
2 dl rumu
6 vajec celých
1 kávová lžička soli
1 vanilkový cukr
zamíchat, aby bylo jednolité těsto, pak tam přidám vše z kastrolu TEPLÉ mléko s rozehřátým máslem a rozmíchám to, nelekejte se, těsto je dost řídké - teče, to nalejete do vymazané a vysypané formy, ideální je kulatá nebo oválná, ale dá se i v menším pekáči a šoupnu to do trouby (já to dávám do remosky, nemám troubu). Pečete to 10 min na 220°C a 50 min na 180°C, peče se to dost dlouho a asi v polovičce tam na tom vyběhne obrovská bublina, nevšímejte si jí a peče doslova do zlatově hněda žádný strach (zkuste špejlí klasicky jestli se to nelepí, až to vypadá, že je to fakt dost upečené, pak to vyndáte a necháte zchladnout, bublina uprostřed klesne a tím se to po stranách sroluje (proto ta kulatá či oválná forma, třeba v jenském skle se to dobře dělá, v kulatým kastrolu kdo nemá dortovou formu, nakrájí se to jako dort na trojúhelníky směrem ke středu. Chuť je výtečná, je to takové jakoby pudinkové. Vypadá to složitě, ale těsto je připravené během 10 ti minut a pak už to jde samo.

PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2007 8:09 pm
od Bara
Take mi to trosku pripomina pudinkove rezy. To se proste udela piskotove testo ze tri nebo ctyr vajicek, pak se uvari vanilkovy pudink (3/4 l mleko + 2 pudinky) trosku necha vychladnout, a teply nalit na syrove testo cik-cak a dat pect. Hotove a jeste teple potrit zakysanou smetanou s vanilkovym cukrem. To se serviruje studene, takze se to musi uchovavat v lednici. Ale je to taky moc dobry, moje sestra to nazyva bombasticky.