od Bara » úte zář 25, 2007 6:55 pm
No to je prima, ze tu nejsem sama, uz jsem se bala....
Jo, klidne zavolej, ale pokud te muzu o neco poprosit, tak o neco drive. Rozdil mezi nami je 9 hodin. My sice chodime dost dlouho spat, ale ja se vzdycky desne vylekam, co se deje, kdo vola kolem pulnoci, co se stalo...
a ono nic, to je jenom Yukon.
So + Ne bylo pekne, ale to slibovane ochlazeni je tu. Zas takova zima neni, ale prsi, casto a hodne. Zitra jedeme na navstevu do Alkmaaru, ale prochazku mestem nechame na jindy. Neco jsem zaslechla, ze snad pristi vikend by melo byt zase hezky a tak musime ostrihat ty tujky. Jo, a predstav si, pristim pondelkem zacina rijen. Momentalne to vypada tak, ze jsou denni a nocni teploty skoro stejne, to ale asi brzy pomine a zacnou nocni mraziky. Musim to sledovat, protoze nektere kytky musim uklidit, jinak by bylo po nich a to bych nechtela.
Na gyros se muze pouzivat veprove (minutkove), kureci a myslim, ze Turci a Rekove pouzivaji jehneci, ale to ja nemusim. Nam nejlepe chutna z kurecich prsou. Mas jeste ty pytlicky s namichanym korenim od Knorra, co jsem ti poslala? Tak pro nas tri narezu na nudlicky 4 kureci prsa (protoze Pavel je zrout obecny). To koreni smicham s troskou oleje na kasicku a to maso v nem chvilku marinuju. Do vyssi panve na olej narezu na prouzky jednu velkou cibuli a rozmackam 1-2 strouzky cesneku, orestuju a na to dam to maso a dvema mechajdama to promichavam az je maso propecene. Muzes to jeste posypat na slabe prouzky narezanou syrovou cibuli. Nam k tomu chutna bily chleba, ale je to dobre i s ryzi. Urcite by to slo zabalit i do tortilly a nebo naplnit pita chleba. K tomu salat - ale ten uz Pavel zase nemusi.
Myslim, ze jsem ti poslala jeste jine namichane koreni a tam se pokud si vzpominam dava 1 cajova lzicka na kilo masa.?! To musis bohuzel vyzkouset sama. Ja kdyz delam gyros, tak Pavla vzdycky desne potesim. Vyborne se k tomu hodi studena cesnekova omacka. Sice pak smrdis cesnekem na sto honu, ale mozna dobra ochrana proti medvedum.....staci na ne dejchnout a jsou pryc !!! Vsechno spatne je k necemu dobre. Tak se mej, ahoj