KONAFA
je silene jednoduchy recept az na jedno...a proto mi to tak dlouho trvalo odpovedet. Nemam totiz tuseni, kde sehnat hlavni integrient tohoto moucniku, konafu. Mozna budete nekdo znat shredded wheat, . Tak to je nejak z podobneho testa. kcybyste nekdo nekde prosim objevili kanafu, urcite ji maji v arabskych obchodech a middle east obchodech tak tedy:
konafa, orechy, hrozinky, cukrovy syrup
pul kila konafy\
pul krnicku masla, rozpustit
ctvrt hrnku liskovych orisku loupanych
ctvrt hrnku normalnich orechu
ctvrt hrnku pistaciovych orisku
pul salku hrozinek
jeden a pul hrnku cukroveho syrupu, v jakem pomeru to je si muzete vyzkouset. V Egypte pouzivaji 1:1 pul voda, pul cukr.
Dej orechy do plastikoveho sacku a bouchej dokud orechy nejsou rozbite. Pak je zmixuj s hrozinkama a dej stranou.
Rozkrajej nuzkama kanafu na kratke kousky. Dej do misy a promackej s maslem a olejem, az je konafa jako testo.
Vymaz pecici formu maslem a dej do ni polovimu kanafy a uhlad pevne rukama.\
Na tohle dej vsehny orisky a hrozinky a pokrej znovu kanafou.
Dej do trouby na 200 Celsia a pec do zlatova.\
Pak ji prelej heste horkou studenym cukrovym syrupem.
Egyptani tvrdize mohou konafu jist klidne kazdy den!