Stránka 1 z 1

Rozpíčky Káji Maříka

PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2007 8:50 am
od *pavla
Opsáno z "Lopuchu" od diskutující Týny:
" Vycházela jsem z popisu rozpíčků v knize: jako talířek velké, uvnitř švestková povidla a křupaly jako lískový oříšek. Zaděláme tužší těsto z 35 dkg hladké mouky, 10 dkg tuku, 1 žloutku, s troškou soli a kváskem z 8 lžic mléka, 2 kostek cukru a 2 dkg droždí. Těsto dobře vypracujeme a vyválíme z něj 8 kulatých placek, pokud možno stejných. Na polovinu z nich natřeme povidla vylepšená trochou skořice a vanilkového cukru, okraje potřeme bílkem - to proto, aby se nám ty zbylé placky dobře přilepily na ty naplněné. Okraje pevně přitiskneme, aby se nám rozpíčky při pečení neotevřely. Necháme chvíli kynout, povrch potřeme vejcem a pečeme do červena, během pečení žár zmírníme. Chutnají báječně, jsou levné - vždyť je pekla maminka hajná - a křupají jako oříšky."

Tož tak, ať vám spadnou rovnou do ledvin jako Kájovi. :wink: