Stránka 1 z 1

BÁBOVKY

PříspěvekNapsal: ned srp 06, 2006 8:43 pm
od Jana_K
Rychlá bábovka pokaždé jinak

Suroviny:
2 vejce
1 šálek (250 ml) cukru
2 šálky (250 ml) polohrubé mouky
1 sáček vanilkového cukru
1 prášek do pečiva
1/2 šálku (250 ml) mléka
1/2 šálku oleje

Postup přípravy:
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, do toho se prosejeme mouku s práškem do pečiva a přidáme olej s mlékem.
Všechny přísady by měly mít stejnou teplotu. Vzniklé řídké těsto se nalijeme do vymazané moukou vysypané
bábovkové formy. Bábovku upečeme ve středně vyhřáté troubě 190°C po dobu asi 45 minut..


Různé obměny:
Mramorová bábovka - polovinu těsta vylijeme do formy, druhou obarvíme 2 lžícemi kakaa a přidáme 2 lžíce mléka.
Perníková bábovka - místo prášku do pečiva použijeme kypřící prášek do perníku a do těsta se přidáme rozinky.
Bábovka Margot - do těsta přidáme nastrouhanou čokoládu Margot.
Bábovka skořico-oříšková - do poloviny těsta přijdou 2 lžíce skořice a hrst mletých oříšků.