Domácí griotka
Napsal: stř srp 23, 2006 3:06 pm
omácí griotku mám moc ráda, ze dvou důvodů. Ten první je, že mi moc chutná, a druhý , že se krásně zbavím spousty višní, které mi skoro každý rok má ,,zlatá" višnička plodí.
DOMÁCÍ GRIOTKA:
natrháme tak 3/4 pětilitrové lahve višní a zasypeme to celé 1 l cukru. Sklenici uzavřeme, buď víčkem , nebo alobalem. Necháme přibližně 3 týdny stát na stinném místě (nemusí být v chladu!). Poté, co se cukr rozpustí, zalijeme to celé 0,5 l rumu (někdo místo rumu dává vodku) a necháme další 3 neděle stát. Poté buď vše slijeme do lahví a podáváme , nebo tak jako já, lovíme tekutinu dohromady i s pár višněmi do skleniček přímo z lahve. Višničky mají největší grády
DOMÁCÍ GRIOTKA:
natrháme tak 3/4 pětilitrové lahve višní a zasypeme to celé 1 l cukru. Sklenici uzavřeme, buď víčkem , nebo alobalem. Necháme přibližně 3 týdny stát na stinném místě (nemusí být v chladu!). Poté, co se cukr rozpustí, zalijeme to celé 0,5 l rumu (někdo místo rumu dává vodku) a necháme další 3 neděle stát. Poté buď vše slijeme do lahví a podáváme , nebo tak jako já, lovíme tekutinu dohromady i s pár višněmi do skleniček přímo z lahve. Višničky mají největší grády